Darkman 3 (1996)

Darkman 3: Die Darkman Die! (Originalni naziv)

akcija sf

Darkman se nađe na meti kralja droge koji se želi domoći tajne njegove stahovite snage

 
Režija: Bradford May
Scenarij: Mike Werb, Michael Colleary
Uloge: Jeff Fahey, Arnold Vosloo, Darlanne Fluegel, Roxann Dawson, Nigel Bennett

Filmografija

"Darkman 3" vrlo je zanimljiv film, jer su za njega scenarij napisali Michael Colleary i Mike Werb, kasnije scenaristi velikog hita Johna Wooa - "Čovjek bez lica" (1997). Čak se i neki motivi iz "Darkmana 3" ponavljaju u Woovom filmu. Redatelj Bradford May režirao je više od trideset televizijskih filmova, a redatelj je i "Darkmana 2". Najčešće je u filmovima koje režira i snimatelj, pa je to i u "Darkmanu 3".

Peyton Westlake (A. Vosloo) bio je znanstvenik koji je radio na izumu umjetne ljudske kože. Zločinci su mu razorili laborartorij, a njega gotovo ubili. Spalili su mu kožu tako da je izgledao kao čudovište iz horror-filmova. Od tada je postao borac protiv zločina - "Darkman" (Čovjek iz tame). U svom tajnom laboratoriju uspio je stvoriti umjetnu kožu i modelirati je u oblik svog nekadašnjeg lica. Nažalost, ta bi koža trajala samo devedeset i devet minuta, a onda bi se raspala.

Boreći se s kriminalcima, Westlake je razvio strahovitu snagu, no glavni mu je smisao života traženje formule za kožu koja će biti trajna. Zbog svojih istraživanja ukrade velik novac od gradskog "kralja droge", Petera Rookera (J. Fahey). Rooker se zainteresira za Darkmana, jer shvati da bi se upotrebom adrenalina iz Darkmanovog tijela mogao proizvesti steroid koji daje strahovitu snagu. S tako snažnim ljudima kriminalac poput Rookera mogao bi činiti čuda, a mogao bi i prodavati steroid na crno. Liječnica Bridget Thorne (D. Fluegel), koja radi za Rookera i njegova je ljubavnica, namami Darkmana u svoj laboratorij obećavši da može njegovom živčanom sustavu vratiti normalnu ljudsku osjećajnost koju je izgubio. Dakako, ona treba samo njegov adrenalin. Darkman se odluči osvetiti Rookerovoj bandi, no postupno shvati da nije ravnodušan prema Rookerovoj ženi Angele (R. Biggs-Dawson)...


Komentari (0)

Foto