Točkovi (1998)

TOČKOVI (Originalni naziv)

crna komedija

Dobroćudni mladić tijekom posjete ocu zaglavi u motelu gdje se okupljaju razni kriminalci

 
Režija: Đorđe Milosavljević
Scenarij: Đorđe Milosavljević
Uloge: Dragan Mićanović , Anica Dobra, Ljubiša Samardžić, Nikola Kojo, ...

Filmografija

Točkovi srpskoga scenarista i redatelja Đorđa Milosavljevića zabavna je crna komedija koja se može opisati kao mješavina Tarantina, Rodrigueza i balkanskih filmova "Rane“ ili "Bure baruta“. Neobična je to priča o grupi kriminalaca koja potpuno promijeni i pokvari naivnoga, dobronamjernoga mladića.

Mladi Beograđanin Nemanja (D. Mićanović) odluči jednog vikenda posjetiti oca u malenom provincijskom mjestu. Tijekom puta uhvati ga strahovito nevrijeme te se on skloni u motelu Točak pored ceste. Dobronamjerni Nemanja ni ne očekuje na koga će tamo naletjeti: naime, gosti motelskog restorana svakojaki su kriminalci, krijumčari oružja, dileri i prostitutke. Ubrzo će se stvari tako odigrati da će se on naći optužen za niz ubojstava i biti prisiljen boriti se za goli život, pokušavajući pobjeći iz tog strahotnog mjesta…

Urnebesne situacije, mračni ambijent i stalna ranjavanja i ubijanja kratak su njezin opis. U glavnim ulogama odlični su srpski glumci Dragan Mićanović, Ljubiša Samardžić, Bogdan Diklić i ostali. Film je snimljen 2003. godine.


Komentari (2)

Foto