Šupljoglavci (1994)

AIRHEADS (Originalni naziv)

komedija glazba

Odlučivši pustiti svoju pjesmu u eter tri člana rock grupe zauzmu radio postaju

 
Režija: Michael Lehmann
Scenarij: Rich Wilkes
Uloge: Brendan Fraser, Steve Buscemi, Adam Sandler, Chris Farley, Michael McKean...

Filmografija

Izvrsna glazbena komedija redatelja Michaela Lehmanna, "Šupljoglavci" su film koji na nevjerojatno smiješan, ali u svojoj srži i potpuno točan način ocrtava zavrzlame koje mladi nedokazani glazbenici moraju proći kako bi dobili i najmanju šansu, pri čemu najčešće uopće nije bitno što je njihova glazba u većini slučajeva nadahnutija i strastvenija od konfekcije s top-ljestvica...

Svijetu su nudili najbolje od rock glazbe, ali njega to nije zanimalo. Možda su i bili "šupljoglavci", ali to im je ovdje samo veliki plus!

Chazz (Brendan Fraser), Rex (Steve Buscemi) i Pipp (Adam Sandler) trojica su prijatelja, zaljubljenika u heavy metal i hard rock te članovi benda The Lone Rangers, koji ima apsolutno sve što mu treba za uspjeh - odličan zvuk, zgodne članove, pravi stav - ali u to nikako ne uspijeva uvjeriti nadležne na radijskim postajama, koji nikako ne žele puštati njihove pjesme. Kako bi natjerali DJ-a da njihovu pjesmu konačno pusti u eter, The Lone Rangersi plastičnim pištoljima-igračkama preuzmu kontrolu nad jednom postajom. Taj će im potez donijeti malo više od onoga po što su došli.

Ono što ovaj film čini nezaobilaznim ipak nije njegovo pravedničko moraliziranje, nego apsolutno urnebesna atmosfera kojom odiše cijeli film, te sjajne glumačke role Brendana Frasera, legende nezavisnog filma Stevea Buscemija, te budućega komičarskog velikana Adama Sandlera. Budite spremni na histeričan smijeh!


Komentari (0)

Foto