Nada (1997)

HOPE (Originalni naziv)

drama

Priča o problemima odrastanja u maloj sredini koja pati od problema rasne segregacije

 
Režija: Goldie Hawn
Scenarij: Kerry Kennedy
Uloge: Jena Malone, Christine Lahti, J. T. Walsh, Lee Norris, Catherine O'Hara, ...

Filmografija

"Nada" je redateljski prvijenac popularne glumice Goldie Hawn. Glumačka ekipa sastavljena je od mnogih poznatih imena, a osobito treba izdvojiti mladu Jenu Malone koja je bila nominirana za Zlatni Globus i Young Star Award. Goldie Hawn za režiju i Christine Lahti za glavnu žensku ulogu osvojile su televizijsko-filmsku nagradu Lone Star, a J. T. Wals bio je nominiran za Emmy za ulogu Raya Percyja.

Godina je 1962. Amerika živi u histeričnom srahu od ruskih bombi, a jug Amerike još se uvijek najviše boji miješanja s obojenima. "To su granice koje se ne smiju prelaziti", kaže šerif Ray Percy (J. T. Walsh), tetak trinaestogodišnje Lilly Kate (J. Malone).

Lilly Kate nema oca, a majka joj vegetira u invalidskim kolicima nakon moždanog udara koji je doživjela kao mlada žena. Ona i njezina majka Maize (M. E. Trainor) žive s Maizeinom sestrom Emmom (C. Lahti) i njezinim mužem Rayom. Emma se ne usudi usprotiviti mužu i priznati si da je on okrutan, grub i nevjeran. Osobito je isključiv i netolerantan prema crncima. Lilly Kate najviše od svega voli ples. Njezin najbolji prijatelj Billy (L. Norris), koji s njom pleše, trpi zlostavljanja ostalih dječaka jer čita, pleše i obojao je kosu u plavo. Plesu ih podučava nekonvencionalna Muriel (C. O'Hara).

Kad u mjesto stigne mladi crnac Jediah (J. D. Sams) na pogreb svoje majke, niz povezanih događaja, prije svega požar u kojemu će stradati jedno dijete, dovest će do usijanja obiteljske odnose u kući Percyjevih, ali i odnose između crnog i bijelog stanovništva. Lilly Kate bit će ključni svjedok u procesu...


Komentari (1)

Foto