Cotton Marry (1999)

COTTON MARY (Originalni naziv)

drama

Patnje dviju žena u surovoj stvarnosti indijskog potkontinenta koji je stekao nezavisnost

 
Režija: Ismail Merchant i Madhur Jaffrey
Scenarij: Alexandra Viets
Uloge: Greta Scacchi, Madhur Jaffrey, James Wilby, Sarah Badel, Riju Bajaj, ...

Filmografija

Scenarij je napisala debitantica Alexandra Viets, a režiju zajednički potpisuju ugledni producent i četverostruki kandidat za Oscara, stalni suradnik Jamesa Ivoryja, Indijac Ismail Merchant i indijsko-američka glumica Madhur Jaffrey.

Sredina pedesetih godina. Premda je Indija već stekla nezavisnost, u odnosima bivših britanskih gospodara i njihovih dojučerašnjih podanika nije se promijenilo baš puno. BBC-jev novinar John Macintosh (J. Wilby) luta naokolo varajući i zanemarujući suprugu Lily (G. Scacchi) koja u postporođajnoj depresiji ne zna što bi učinila sa sobom i djetetom koje ne uspijeva hraniti, jer nema mlijeka.

Nesretna žena bez razmišljanja prihvaća pomoć bolničke sestre Cotton Mary (M. Jaffrey), kćeri Indijke i bijeloga vojnika, koja postupno preuzima vođenje cijeloga domaćinstva.

Žena podvojenoga identiteta u idiličnu kolonijalnu vilu na morskoj obali uspijeva prenijeti košmar koji vlada u njezinoj psihi, ali i svijesti njezinih sunarodnjaka zbunjenih golemim povijesnim promjenama. Kada se Lily napokon uspije prenuti, sve oko nje već je u ruševinama.

 


Komentari (0)

Foto