Pisci slobode (2007)

FREEDOM WRITERS (Originalni naziv)

drama biografski

Požrtvovna mlada profesorica pokušava sve kako bi svojim učenicima pružila bolju budućnost

 
Režija: Richard LaGravenese
Scenarij: Richard LaGravenese
Uloge: Hilary Swank, Patrick Dempsey, Scott Glenn, Imelda Staunton, ...

Filmografija

Scenarist "Mostova okruga Madison“ i 2Kralja ribara“, Richard LaGravenese napisao je i režirao biografsku dramu o profesorici koja je spremna žrtvovati se za učenike kako bi im pružila bolju budućnost te ih naučila suosjećanju i toleranciji.Ukoliko su “Društvo mrtvih pjesnika“ ili "Opasne misli” bili po vašoj mjeri, "Pisci slobode” će vam se jako svidjeti.

Erin Gruwell (Hilary Swank) napušta svoj rodni grad Newport Beach i preuzima posao profesorice engleskog u školi Woodrow Wilson High u Long Beachu. Njezin entuzijazam ubrzo splasne jer shvati da ima problematične učenike, a ne željne znanja kakve je priželjkivala. Razred je podijeljen prema rasnoj pripadnosti, tuče su uobičajena pojava, a neki učenici čak odbijaju pohađati satove. No ne doživljava otpor samo od učenika, već joj i šef odjela zadaje glavobolje. Usprkos velikim problemima u i izvan škole, Erin je ipak spremna potrošiti i zadnji atom snage kako bi promijenila navike i ponašanje svojih učenika i ponudila im obrazovanje kao izlaz iz divljaštva i kaosa.
U ulozi supruga pojavio se Patrick Dempsey, a nikako ne smijemo zaboraviti niti mnoštvo mladih glumaca koji su se tako dobro unijeli u uloge: April Lee Hernández, Jaclyn Ngan, Mario, Jason Finn

Komentari (2)

Foto