Čuvar (2009)

THE KEEPER (Originalni naziv)

akcija triler kriminalistički

Umirovljeni policajac mora zaštititi i spasiti prijateljevu kći od moćnih kriminalaca

 
Režija: Keoni Waxman
Scenarij: Paul A. Birkett
Uloge: Steven Seagal, Liezl Carstens, Arron Shiver, Johnnie Hector, Steph DuVall...

Filmografija

Veteran akcijskog filma Steven Seagal proslavio se akcijskim filmovima s kraja osamdesetih i početka devedesetih (Above the Law, Hard to Kill, Marked for Death, Out for Justice, On Deadly Ground, Fire Down Below i Glimmer Man), a najveći su mu uspjesi filmovi "Pod opsadom 1 i 2". Godine 2001. glumio je u svom zadnjem boljem kino filmu - "Exit Wounds" - da bi nakon toga počeo snimati trećerazredne akcijske video naslove iz kojih se nakratko ove godine "izvukao" sporednom ulogom u filmu "Machette" Roberta Rodrigueza.

Iskusni stariji policajac Roland Salinger (S. Seagal) i njegov partner Trevor (B. K. Gamble) upadaju u stan gdje nekolicina kriminalaca pakira goleme svežnjeve dolara. U pucnjavi ginu svi kriminalci i Trevor predloži Rolandu da uzmu torbu s dva milijuna dolara - to nitko neće primijetiti, nema svjedoka. Roland odbije jer je on pošten te izazove gnjev svoga partnera koji u njega ispuca nekoliko metaka i torbu s dva milijuna ubaci u kontejner sa smećem. Pozove pomoć i bolničare no iznenadi se kad mu kažu da Roland nije mrtav. Kad dozna da će Roland preživjeti, pokuša ga ubiti, ali Roland uspije ubiti njega i razotkriti zločin. Roland razočaran dočeka prerano umirovljenje, no pozove ga prijatelj Conner Wells (S. DuVall) iz Teksasa, također bivši policajac, koji traži od njega da postane tjelohranitelj njegove kćeri Nikite (L. Carstens). Njezin je život u opasnosti jer Connerovi bivši partneri žele njegovo imanje na kojem se navodno nalazi neprocjenjiv rudnik urana...
Seagal se, osim filmom, bavi i populariziranjem borilačke vještine aikido, te sudjeluje u raznim akcijama za očuvanje prirodnog okoliša. Također radi i kao policajac, umirovljeni zamjenik šerifa, o čemu snima svoju vlastitu promotivnu policijsku TV emisiju.

Komentari (1)

Foto