nedjelja, 19.05.2024 13:04

Sve o životinjama (2016)

All About Animals (Originalni naziv)

dokumentarni

Ovo nije obična serija o divljim životinjama: svaka epizoda je nova pustolovina

sez.1 ep.6Ollie živi u nacionalnom parku Etosha. Izlegao se iz najvećeg jajeta na svijetu - velikog kao 24 kokošja jaja. U ovom dijelu Afrike temperatura često premašuje 40 Celzijevih stupnjeva i mama jaja mora hladiti, a ne grijati. U tome joj pomaže i tata. On je visok dojmljivih 2,74 metra. I ostale majke polažu jaja u zajedničko gnijezdo. Jedna bi mama mogla paziti na čak 60 mladunaca. Ali i druge bi majke mogle pripaziti vaše mladunce pa na jednome mjestu čuvaju sve, od najmanjih do već malo većih mladunaca. Nojeve su oči veće od njegova mozga. Oni čak vide iza sebe bez da okrenu glavu. Njihovo perje nema dlačice koje mu daju oblik, kao što imaju obična pera, pa njihovo perje stoga izgleda vrlo lepršavo. Zbog toga noj više podsjeća na punjenje perine nego na pticu koja leti. Kad naraste, Ollie će trčati brzinom od 70 kilometara na sat te jednim skokom prevaljivati i do osam metara. Autorica: Melissa Caron Produkcija: BBC Urednik: Krešimir Zubčić
 

Ova poučna BBC-jeva serija o životinjama istražuje svaki detalj njihova života i otkriva nam zanimljive činjenice o pripadnicima životinjskog svijeta.

Vidjet ćemo djeci omiljene žirafe, slonove, gorile, lavove, morske pse, nosoroge, tigrove, dupine, polarne medvjede, čimpanze, klokane, nilske konje, tuljane i brojne druge. Životinje ćemo pomno motriti i otkriti neobične činjenice o njihovom svakodnevnom životu te drugim životinjama koje ih okružuju, bile one prijatelji ili neprijatelji. Priča se razvija kako učimo sve više o njihovu svijetu.

Komentari (0)

Foto