srijeda, 17.04.2024 06:08

Sve o životinjama (2016)

All About Animals (Originalni naziv)

dokumentarni

Ovo nije obična serija o divljim životinjama: svaka epizoda je nova pustolovina

sez.1 ep.13Charlie je petomjesečna čimpanza i živi u poznatom nacionalnom parku Gombe u Tanzaniji na istoku Afrike. On živi sa svojom mamom Charom, tatom Chadom i bratom Chaunceyem. Njegova je obitelj dio velike skupine čimpanzi koja broji čak 50 članova. Čimpanze su najinteligentnije među svim primatima pa Charlie stoga mora mnogo toga naučiti. Morat će svladati složene vještine i naučiti se služiti oruđem kako bi lomio palmine orahe ili lovio termite. Morat će naučiti koja se hrana skuplja (voće), a koja lovi (majmuni). Odrastajući u ovom dijelu Afrike, okružen je brojnim drugim životinjama od kojih su neke prijatelji i sjajno društvo za igru (poput mladih pavijana), a neke su ljuti neprijatelji (poput leoparda). Mlada čimpanza doista mora mnogo toga naučiti. Autorica: Melissa Caron Produkcija: BBC Urednik: Krešimir Zubčić
 

Ova poučna BBC-jeva serija o životinjama istražuje svaki detalj njihova života i otkriva nam zanimljive činjenice o pripadnicima životinjskog svijeta.

Vidjet ćemo djeci omiljene žirafe, slonove, gorile, lavove, morske pse, nosoroge, tigrove, dupine, polarne medvjede, čimpanze, klokane, nilske konje, tuljane i brojne druge. Životinje ćemo pomno motriti i otkriti neobične činjenice o njihovom svakodnevnom životu te drugim životinjama koje ih okružuju, bile one prijatelji ili neprijatelji. Priča se razvija kako učimo sve više o njihovu svijetu.

Komentari (0)

Foto