Asi (2007)

Asi (Originalni naziv)

drama

Snažna priča o ljubavi čije ostvarenje priječe utezi prošlosti

 
Režija: Cevdet Mercan
Scenarij: Gul Dirican, Nese Cehiz, Bilal Babaoglu
Uloge: Tuba Büyüküstün, Murat Yildirim, Çetin Tekindor, Nur Sürer, Selma Ergeç

Filmografija

U priči o novoj aristokraciji, ljubavi prema zemlji i romanci, u središtu je jedna rijeka koja teče uzvodno. Njeno je ime Asi, kao i nadimak glavne junakinje Asiye. Ona ide suprotnim smjerom baš poput rijeke koja, za razliku od uobičajenog toka, gradom Antakyijom teče od juga prema sjeveru. Serija se osim u Turskoj prikazivala u Rumunjskoj, Bugarskoj i zemljama Bliskog istoka uz mnogo uspjeha. Odlikuju je izvrsna originalna glazba autora Naila Yutsevera, iznimna fotografija i pejzaži.

Već tri generacije obitelj Kozcuoglu posjeduje veliko imanje. Vlasnik Ihsan Kozcuoglu i njegova kći Asi rade i žive za svoju zemlju. Mnogo godina prije Demirova teta Sühelya i njegova majka došle su raditi na imanje obitelji Kozcuoglu, gdje je Demirova majka smrtno stradala utopivši se u rijeci Asi. Nakon povratka u Antakyju Demir susreće Asi spram koje odmah osjeti privlačnost.

No životi obitelji Kozcuoglu i Demirove opterećeni su duhovima prošlosti. Süheylin povratkom, tajne polako počinju izlaziti na vidjelo. Demir saznaje da je obitelj Kozcuoglu, vjerojatno odgovorna za smrt njegove majke te odgovore u vezi tog događaja Demir je odluči potražiti na imanju Ihsana Kozcuoglua.


Komentari (21)

Foto