Dječak koji je spasio Božić (1998)

THE BOY WHO SAVED CHRISTMAS (Originalni naziv)

dječji obiteljski fantastika

Hrabri dječak spašava Djeda Božićnjaka od njegovog zlog brata koji želi ukinuti Božić

 
Režija: John Putch
Scenarij: Marc Vahanian
Uloge: Andre Bourque, Colin McLane, Walter Barrett Robinson, Jerry Turner, ...

Filmografija

"Dječak koji je spasio Božić" topla je božićna priča, namijenjena prije svega djeci. Kako se nove generacije prilično razlikuju od onih koje su odrastale uz, primjerice, Caprin "Divan život", tako je i u ovom filmu klasična ikonografija božićnih ostvarenja nadopunjena suvremenim tehnološkim dostignućima.

Tri dana uoči Božića dječak Jeremy (A. Bourque) šalje e-mail Djedu Božićnjaku. Od svih njegovih želja najbitnija mu je ona da se tata i mama pomire. Jeremyjev rastreseni otac Bob (W. Barrett Robinson) najradije bi cijelu strku oko Božića preskočio, a nakon brojnih ženinih pokušaja da s njim ozbiljno razgovara, uzima svoj jastuk i odlazi spavati u dnevni boravak. Vremena su se promijenila. Moderni Djed Božićnjak (C. McLane) živi na Sjevernom polu okružen brojnim suradnicima - uz ostale i suprugom, gospođom Claus (T. L. Brooke), a mailove čita u svom uredu. Iz neobičnog paketa koji je Djed upravo primio iznenada iskaču zlikovci na čelu s njegovim pokvarenim bratom koji namjerava ukinuti Božić. Djed Božićnjak je zarobljen i poslan u nepoznato, ali svemirski brod u kojem se nalazi ruši se iznad Los Angelesa, u blizini Jeremyjeve kuće. Dječak pronalazi "Bradonju" skrivenog u dvorištu i predlaže mu da tu i ostane, dok on ne uvjeri roditelje kako nemaju razloga za paniku...

Režiju ovog solidnog TV filma potpisao je pouzdani televizijski rutiner (i povremeni glumac) John Putch, a u glavnoj ulozi dječaka Jeremyja debitirao je vrlo dobri Andre Bourque.


Komentari (0)

Foto