Trokut osvete (2010)

Stone (Originalni naziv)

triler drama

Priča o strasti i izdaji proučava slomljene živote dvojice nestabilnih muškaraca

 
Režija: John Curran
Scenarij: Angus MacLachlan
Uloge: Robert De Niro, Edward Norton, Milla Jovovich, Frances Conroy, Enver Gjokaj

Filmografija

Oskarovac Robert De Niro i Edward Norton ostvarili su snažne uloge službenika u zatvorskoj ustanovi i prepredenog zatvorenika, čiji se životi opasno isprepliću u Trokutu osvete, provokantnoj drami pod redateljskom palicom Johna Currana (The Painted Veil, We Dont Live Here Anymore), prema scenariju Angusa McLachlana (Junebug).

Kao referent za puštanje na uvjetnu slobodu, Jack Mabry (De Niro) broji dane do zaslužene mirovine, kad mu u ruke dođe slučaj Geralda "Stonea" Creesona (Norton), koji je zatvoren radi zataškavanja smrti svojih djeda i bake u požaru. Kad stekne uvjete za prijevremeni izlazak, Stone mora uvjeriti Jacka da se popravio, no njegovi napori da utječe na tu odluku imaju duboke i neočekivane učinke na obojicu.

Stone spretno isprepliće vlastiti put s Jackovim, pri čemu se obojica hvataju u koštac s mračnim nagonima, kako linija između predstavnika zakona i njegovog prekršitelja postaje opasno tanka.

Iako se teško sjetiti uloge u kojoj Edward Norton nije odličan, u ovom filmu dao je možda jednu od svojih najboljih uloga, kao logoreični, amoralni i psihički nestabilan prijestupnik. Milla Jovovich standardno je izvrsna u ulozi privlačne zavodnice, a Robert De Niro uvjerljiv je i impresivan u ulozi enigmatskog Jacka Mabryja. Kriminalističku dramu Stone režirao je John Curran (Praise, We Don't Live Here Anymore, Oslikani veo), prema scenariju mladog pisca i glumca Angusa MacLachlana, koji je već svojim prvim scenarijem za dugometražni film, Junebug, nominiran za više uglednih nagrada. Stone je njegov drugi scenarij.


Komentari (7)

Foto