Kako se bogato oženiti (2000)

HOW TO MARRY A BILLIONAIRE (Originalni naziv)

komedija romantika

Trojica mladića razočaranih u ljubav kreću u lov na bogatašice

 
Režija: Rod Daniel
Scenarij: Steven Peterman, Gary Dontzig
Uloge: John Stamos, Joshua Malina, Shemar Moore, Gabrielle Anwar, Dorie Barton, ...

Filmografija

Prerada ove maksime, čiji završni dio u izvorniku glasi "volite osobu s kojom jeste", ujedno je i glavna tema nove prerade klasične melodrame iz 1953., "Kako se udati za milijunaša". Lov na sponzore ovaj put ne predvode udavače, već tri mladića razočarana u ljubav.

Nakon što ga je i posljednja djevojka ostavila zbog imućnijeg muškarca, mladi umjetnik Tom (John Stamos) smišlja profitabilnu osvetu. Želeći privući potencijalni bračni materijal i jednom zauvijek riješiti materijalnu nesigurnost, Tom odlučuje s prijateljima, Jasonom (Shemar Moore) i Markom (Joshua Malina), odglumiti filmske producente. No producenti moraju živjeti na visokoj nozi kad su u društvu bogatašica, a brz novac posjeduje jedino lokalni reketar. Pritisnuti rokovima povrata, mladići postaju sve manje izbirljivi i počinju zanemarivati stvarne osjećaje. Ljubav ih ipak pronalazi, ali na posve neočekivanim mjestima…

Rod Daniel ("Život s Rogerom", "Svi vole Raymonda") preradio je veliki hit Jeana Negulesca u urbanu bajku koja se odrekla rafiniranosti u korist pitke radnje i nesputanog humora. Još jednu sjajnu epizodu odradila je Gabrielle Anwar ("Miris žene", "Čekajući smrt u Denveru").


Komentari (0)

Foto