Muzej voštanih figura (1988)

Waxwork (Originalni naziv)

horror fantastika

Četvero mladih naći će se u najgorim noćnim morama kada posjete muzej voštanih figura

 
Režija: Anthony Hickox
Scenarij: Anthony Hickox
Uloge: Zach Galligan, Deborah Foreman, Michelle Johnson, Dana Ashbrook, ...

Filmografija

Sablasni vlasnik muzeja zastrašujućih voštanih figura pozove četvero mladih da razgledaju eksponate. No oni nisu ni svjesni da će zastrašujuće i morbidne figure postati stvarnima ukoliko im se previše približe.

Četvoro mladih i bogatih tinejdžera dosađuju se u nezanimljivom gradiću. Dobrodošlu novost u jednolične i isprazne živote unosi otvaranje muzeja voštanih figura u njihovoj četvrti. Premda je vlasnik sablastan i iznenada se pojavljuje te nestaje kako mu se prohtije, razigrani tinejdžeri radosno prihvaćaju njegov poziv da posjete neobični muzej. Eksponati u voštanoj galeriji vjerno i prerealistično prikazuju brojne horor-ikone - tu su zombiji, grof Drakula (M. O'Keefe), vukodlaci, Frankenstein, mumije, pa čak i markiz De Sade (J. K. Campbell).

Svaki eksponat je poput male pozornice koja oslikava neki događaj iz njihovog života pa su četvoro tinejdžera, koji su te večeri jedini gosti, fascinirani morbidnošću i dojmljivošću cijele predstave. A kada se prvi od njih previše približi da bi bolje promotrio prizor, odjednom postaje njegov dio. Ispostavlja se da su izlošci zapravo svojevrsni portali - i kada se probije barijere između dva svijeta, ulazi se u razinu postojanja gdje su svi ti užasi stvarni. Tako se mladi Tony (D. Ashbrook) nađe oči u oči s vukodlakom, prpošna China (M. Johnson) pozvana je na bal vampira, a kako noć odmiče i novi gosti nalaze put do voštanog muzeja, sve ih se više suočava sa svojim najgorim noćnim morama...


Komentari (0)

Foto