Gospođa Munck (1995)

MRS. MUNCK (Originalni naziv)

drama crna komedija

Okrutno ponižena udovica se odluči osvetiti nepokretnom i okrutnom očuhu svog supruga

 
Režija: Diane Ladd
Scenarij: Ella Leffland, Diane Ladd
Uloge: Diane Ladd, Bruce Dern, Kelly Preston, Shelley Winters

Filmografija

"Gospođa Munck" sasvim je neobična komedija o odnosima muško-ženskoj okrutnosti za koju muškarci misle da im je dopuštena spram žena.

Nakon što je pokopala muža Harleya, Rose Munck (D. Ladd) obavijesti njegovu rodbinu da će se odsad ona brinuti o njegovom očuhu Patricku Learyju (B. Dern). Leary je bogat, neugodan, ali paraliziran i kreće se samo u invalidskim kolicima i nije oduševljen da se o njemu brine upravo Rose. Živjet će u kući dalje od susjeda i naselja i potpuno će ovisiti o njoj. Rose ga muči na razne načine, a najviše se iživljava na račun njegovih brojnih strahova. Malo po malo Patrick će shvatiti da je Rose bila njegova ljubavnica prema kojoj se prije osamnaest godina ponio vrlo okrutno. On ju je naučio što je okrutnost i sad će mu ona vratiti milo za drago...

Posebnu čar filmu daje činjenica da ga je režirala poznata glumica Diane Ladd i da Patricka Learyja glumi njen stvarni muž, odličan glumac Bruce Dern. Premda je Diane Ladd napisala scenarij prema tuđoj knjizi, riječ je o posve originalnom autorskom filmu.


Komentari (0)

Foto