Kiselo grožđe (1998)

SOUR GRAPES (Originalni naziv)

komedija

Priča o destrukciji, izdaji i rođačkom sukobu uzrokovanom dobitkom velike svote novca

 
Režija: Larry David
Scenarij: Larry David
Uloge: Steven Weber, Craig Bierko, Matt Keeslar, Karen Sillas, Robyn Peterman, ...

Filmografija

Kao autor legendarnog "Seinfelda" i kultne serije "Bez oduševljenja, molim", Larry David zlatnim je slovima upisan u antologiju televizijskog humora, a isti trag neurotične komike nevjerojatnih slučajnosti možemo pronaći i u nesvakidašnjem filmu "Kiselo grožđe", jedinom Davidovom cjelovečernjem radu. Logično je da će u njemu ponajprije uživati obožavatelji autorova rada, u potrazi za novim količinama privlačnog "ludila", ali priča o rođačkom sukobu uzrokovanom dobitkom velike svote novca bit će poznata i privlačna i svima ostalima...

"Kiselo grožđe" je ono što dobijete kada ogromna svota novca pokrene lančanu reakciju prevare, destrukcije, izdaje i svađe, i to sve samo zato što se dvojica rođaka nikako nisu mogla dogovoriti kako podijeliti 50 centi - odnosno, dobitak koji je s tim ulogom jedan od njih, posudivši ga od drugog, osvojio kao dobitak u kasinu.
Dizajner tenisica Richie (Craig Bierko) i njegov rođak Evan (Steven Weber), neurokirurg, provode vikend sa svojim djevojkama, kockajući u Atlantic Cityju. Nakon što potroši skoro sav svoj novac, Richie od Evana posudi još dva novčića da poveća ulog, te ih zajedno sa svojim ubaci u mašinu za sreću, koja veselom zvonjavom obznani ogroman dobitak od 436 tisuća dolara! Evan očekuje svoj dio zarade, s obzirom da je sudjelovao u ulogu, ali Richie ne nalazi za shodno isplatiti mu niti polovicu, a kamoli dvije trećine.
Craig Bierko i Steven Weber odlični su kao vodeći glumački par, a posebno treba istaknuti manju ulogu Viole Harris.

Komentari (0)

Foto