Zakon srca (1998)

SHADRACH (Originalni naziv)

drama

Pronaći smiraj nakon teškog života provedenog u ropstvu za Shadracha nije lako

 
Režija: Susanna Styron
Scenarij: Susanna Styron, William Styron
Uloge: Martin Sheen, John Franklin Sawyer, Scott Terra, Ginnie Randall, ...

Filmografija

."Zakon srca" režirala je kćer legendarnog američkog pisca Williama ("Sofijin izbor"), Susanna Styron. Harvey Keitel i Andie MacDowell impresivno su odglumili siromašne Dabneyeve, a jednako je briljantan bio i John Franklin Sawyer u svom prvom filmskom nastupu.

Stogodišnji Shadrach odlučio je pronaći dio zemlje na kojem će ga pokopati, no jedino mjesto na svijetu koje bi mogao nazvati domom, udaljeno je tisuću kilometara. Tu počinje avantura.

Pojava ostarjelog roba Shadracha (John Franklin Sawyer) unijela je veliku pomutnju na plantaži Dabneyevih. Djeca, Paul Whitehurst (Scott Terra), zatim najmlađi sin, Mole (Daniel Treat), i njihova sestra Edmonia (Monica Bugajski), odmah su zavoljeli neobičnog starca koji je prehodao golemi put između Alabame i Virdžinije.

No njihov otac,  Vernon Dabney (Harvey Keitel), koji jedva spaja kraj s krajem, nije oduševljen crnčevom pojavom. Njegova supruga Trixie (Andie MacDowell) ipak ga pokušava smekšati i utjecati na njegovu savjest kako bi dozvolio nekadašnjem robu da pronađe dugo traženi smiraj. Vernon pristane, ali javljaju se novi problemi: vlasti ne dozvoljavaju pokop na privatnom posjedu..


Komentari (0)

Foto