Svi na Woodstock (2009)

TAKING WOODSTOCK (Originalni naziv)

komedija drama glazba

Mladi muškarac uvučen je u organiziranje koncerta koji je obilježio generaciju

 
Režija: Ang Lee
Scenarij: James Schamus
Uloge: Henry Goodman, Demetri Martin, Emile Hirsch, Imelda Staunton, ...

Filmografija

Elliot radi kao dizajner na Greenwich Villageu u New Yorku no također je vezan i za obiteljski posao svojih roditelja koji drže ruševni motel El Monaco u provinciji. Ljeto je 1969. Elliot se mora vratiti doma ne bi li pomogao roditeljima da zadrže motel kojeg im zbog dugovanja želi uzeti banka.

Malo mjesto Catskills u državi New York. Elliot Teichberg i njegovi roditelji, ruski emigranti Sonia i Jake, drže mali, ruševni motel El Monaco koji im zbog dugovanja banka želi oduzeti. Čuvši da je obližnje mjesto odbilo dozvolu za održavanje glazbenog festivala, Elliot nazove producenta festivala Michaela te ponudi organizatorima svoje imanje i motel za održavanje festivala vidjevši u tome priliku da roditelje i motel izvuče iz dugova. Organizatori prihvate Elliotov poziv no odluče održati festival na susjednom imanju te se ubrzo nekoliko desetina ljudi zaposlenih oko organizacije događaja seli u mali motel. Nesvjestan veličine glazbeno-festivalskog događaja, pun entuzijazma, Elliot zdušno krene pomagati u organizaciji najvećeg glazbenog događaja prošlog stoljeća.

Taking Woodstock, film jednog od najcjenjenijih redatelja današnjice, Amerikanca tajvanskog podrijetla, Anga Leeja (Tigar i zmaj, Planina Brokeback Mountain, Požuda, oprez) priča je o okolnostima nastanka legendarnog pop rock festivala Woodstocka. Film je nastao prema memoarima Elliota Tibera.


Komentari (1)

Foto