Upoznajte Applegateove (1990)

MEET THE APPLEGATES (Originalni naziv)

fantastika crna komedija

Obitelj kukaca preuzme ljudski oblik kako bi uništili ljudski rod i zavladali Zemljom

 
Režija: Michael Lehmann
Scenarij: Michael Lehmann, Redbeard Simmons
Uloge: Ed Begley Jr., Stockard Channing, Dabney Coleman, Robert Jayne, ...

Filmografija

Crna komedija Michaela Lehmanna ("Heathers“) nudi nam satirični osvrt o nuklearnom istrebljenju, kraju svijeta kakvog poznajemo i otuđenju. Duhovita i inteligentna priča o kukcima iz Amazone koji odluče uništi ljudski rod i zavladati Zemljom danas se smatra kultnim filmom, koji je na humorni i kritički način razotkrio socijalne i društvene probleme, ljudske mane i slabosti te izmamio simpatije prema kukcima, štoviše, gledatelje okrenuo protiv kvarljivih, plitkih i dvoličnih ljudskih spodoba.

Amazonske bogomoljke preuzmu ljudski oblik i presele se iz džungle u predgrađe Ohija. Kako se ne bi ni po čemu razlikovala od obične američke zajednice, obitelj kukaca ponaša se kako je popularni magazin napisao da bi savršena američka obitelj morala izgledati. Dick (Ed Begley Jr.) je otac obitelji koji radi u nuklearki i nada se da će jednog dana izazivati nuklearnu eksploziju, koja će izbrisati ljudski rod i omogućiti kukcima da vladaju. No uskoro se obitelj kukaca počne ponašati drukčije od onog što je društveno poželjno i prihvatljivo za jednu idiličnu američku obitelji - sin Johnny, odlikaš, (Robert Jayne), počne slušati heavy metal glazbu i postane narkoman, Dick i njegova žena Jane (Stockard Channing) počnu se udaljavati jedno od drugog. On ima ljubavnicu na poslu, a ona je ovisna o kupnji na kreditnu karticu. Pametna i lijepa kćerka Sally (Camille Cooper) je lezbijka, koja zatrudni nakon što ju je silovao popularni srednjoškolski sportaš.
Izbor glumaca je savršen - čitava obitelj Applegate, koju čine Ed Begley Jr., Stockard Channing, Dabney Coleman, Robert Jayne i Camille Cooper, sjajno se snašla u svojim ulogama. Svoje karakterne i tjelesne metamorfoze briljantno su odradili i pokazali da ne postoji oblik života koji ljudska bića ne mogu iskvariti i dio planete koji ne mogu uništiti.

Komentari (0)

Foto