Život u Africi (2007)

Life is Wild (Originalni naziv)

komedija

Život urbane Njujorčanke okrene se naglavačke nakon što se sa cijelom obitelji odseli u Afriku

 
Režija:
Scenarij:
Uloge: D.W. Moffett, Stephanie Niznik, Leah Pipes, Andrew St. John, Calvin Goldspink

Filmografija

Katie Clarke možda nikada neće oprostiti ocu veterinaru Dannyju što je cijelu njihovu proširenu obitelj odvukao iz New Yorka da bi godinu dana živjeli u ruševnome konačištu Plava antilopa, smještenome u rezervatu, duboko u Južnoafričkoj Republici.

Članovi obitelji Clarke; tinejdžerica Katie, njen 11-godišnji brat Chase, njihova pomajka Jo, te njezin buntovnički tinejdžerski sin Jesse i 7-godišnja kći Mia, uvjereni su da je Danny Clarke, veterinar i glava obitelji, sišao s uma, nakon što ih odvede duboko u srce Južnoafričke Republike, u konačište Plava antilopa. No, on, ne želi samo održati nemirnu obitelj na okupu, nego i učiniti nešto korisno za ljude i životinje Južnoafričke Republike.

Dannyjeva prva žena Claire odrasla je u Plavoj antilopi koja je i dalje dom njezinoga samotničkog oca Arta. Obitelj nakon samo nekoliko dana u Južnoafričkoj Republici susreće ozlijeđenu lavicu, izgubljeno lavlje mladunče i nježnu žirafu. Upoznaju i nekoliko mještana: zgodnoga mladoga Brita, Olivera Banksa te Emily, njegovu sestru blizanku, čiji otac, Colin Banks, vodi ture sa safarijem za imućne turiste, te Tumela, tinejdžera koji sanja o tome da postane veterinar.

Iako su potpuni autsajderi, Karie i njezina obitelj zavole ovu divlju zemlju i njezinu uzbudljivu kulturu. Možda godina dana na ovome neobičnome, ali predivnome mjestu ipak nije tako grozna ideja.


Komentari (0)

Foto