Sestra Jackie (2009)

Nurse Jackie (Originalni naziv)

komedija drama

Problematična bolničarka koja se bori sa ovisnošću traži izlaz iz osobnih i poslovnih problema

 
Režija: Craig Zisk, Paul Feig, Steve Buscemi, Scott Ellis
Scenarij: Liz Brixius, Evan Dunsky
Uloge: Edie Falco, Eve Best, Merritt Wever, Paul Schulze, Peter Facinelli, ...

Filmografija

SESTRA JACKIE polusatna je crna komedija koja je ujedno zločesta, srceparateljna i smiješna. Edie Falco pojavljuje se u glavnoj ulozi Jackie Peyton, tvrdoglave, briljantne, no grešne bolničarke hitne službe u jednoj njujorškoj bolnici.

Serija Nurse Jackie polusatna je crna komedija, istodobno pomalo pokvarena, tužna i smiješna. Edie Falco glumi Jackie Payton, svojeglavu i genijalnu medicinsku sestru s brojnim manama koja radi na odjelu hitne pomoći u kompliciranom i mahnitom okruženju newyorške gradske bolnice. Jackie, posrnula katolikinja ovisna o narkoticima bez kojih ne bi mogla funkcionirati, održava ravnotežu u bolnici svojim jedinstvenim načinom ophođenja s pacijentima i osobnim smislom za pravdu u svijetu medicine.
Svakodnevno žonglira s pacijentima, liječnicima i kolegicama medicinskim sestrama, pa i vlastitim grijesima. Njezina požrtvovna predanost poslu i obitelji u sukobu su s teškim odlukama s kojima se suočava iz sata u sat, što izaziva brojne moralne i etičke neprilike koje nekako mora riješiti.
Serija je imala 29 nominacija i osvojila je 5 nagrada, među ostalima: Emmy za najbolju žensku ulogu (Edie Falco) i Young Artist Award (Mackenzie Aladiem).

Komentari (6)

Foto