Povratak (2006)

THE RETURN (Originalni naziv)

triler horror drama

Mlada poslovna žena odluči istražiti prave uzoke svojih sve težih noćnih mora

 
Režija: Asif Kapadia
Scenarij: Adam Sussman
Uloge: Sarah Michelle Gellar, Peter O'Brien, Adam Scott, Kate Beahan, Sam Shepard...

Filmografija

"The Return" je ozbiljan i napet film koji je u doba kada se prikazivao u američkim kinima žanrovski definiran kao horor. Međutim, radi se o psihološkom trileru s elementima horora, dosta tipične teme - naoko obične žene koju muče nerasvijetljene traume iz djetinjstva. Kroz niz napetih, vješto režiranih scena, glavna junakinja ipak će uspjeti saznati neke stvari iz svoje najranije mladosti.

Joanna (S. M. Gellar), mlada poslovna žena, zaposlenica u unosnoj prijevozničkoj tvrtki, poslovno putuje iz Saint Louisa u Texas. Iako je na radnom mjestu besprijekorna, stalno je muče noćne more kojih se ne može riješiti: naime, ona u snovima neprestano vidi vrlo živu sliku ubojstva nepoznate djevojke u sjeniku. Nakon što se u Texasu susretne s klijentom, odlazi u posjet svojemu osamljenom ocu. Sljedećega jutra odluči krenuti u La Salle, gradić u kojemu nikada nije bila, no koji je stalno u mislima opsjeda. Unajmi sobu u hotelu i upozna se s lokalnim udovcem Terryjem (P. O'Brien) kojemu povjerava svoj problem. Njezine noćne more postaju sve teže, a ona opsjednuta željom da sazna odakle sve to...
Ova zahtjevna uloga povjerena je poznatoj američkoj glumici Sarah Michelle Gellar, našoj publici najpoznatijoj po ulozi Buffy iz serije Buffy ubojica vampira. U ostalim ulogama glume američki glumci Peter O'Brien, Adam Scott i Sam Shepard.

Komentari (0)

Foto