Shergar (1999)

Shergar (Originalni naziv)

drama obiteljski avantura

Film inspiriran istinitim događajem o otmici šampionskog konja kojeg spasi dječak-siroče

 
Režija: Dennis C. Lewiston
Scenarij: Dennis C. Lewiston
Uloge: Ian Holm, David Warner, Mickey Rourke, Andrew Connolly, Laura Murphy

Filmografija

Shergar se svojedobno smatrao najboljim trkaćim konjem 20. stoljeća, te je njegova otmica 1983. izazvala popriličnu buru u medijima. Iako se smatra da ga je otela, a i ubila IRA, mnogi su "svjedoci" tvrdili da su ga vidjeli te je i ova filmska verzija samo izmaštana inačica događaja koji su se zbili nakon Sherga-rova nestanka.

Siroče Kevin (T. Walsh) odrasta na farmi Eammona Garrittyja (D. Warner), te sanjari o svom ocu džokeju i konjima. Jednoga dana otmičari dovedu vrhunskog svjetskog šampiona -Shergara, kako bi ga Garritty sakrio na svojoj farmi dok ne dobiju otkupninu. No, kada im se plan izjalovi, odluče ubiti životinju i njegovu glavu kao prijetnju poslati vlastima. U međuvremenu se Kevin u tolikoj mjeri zbližio sa Shergarom da ne želi čuti za takvu strašnu odluku, te potajno odluči pobjeći i spasiti konja ...

Najintrigantniji nastup u filmu svakako je onaj britanskog glumca Iana Holma (trenutno najomiljenijeg u ulozi hobita Bilba Bagginsa iz "Gospodara prstenova"), a film je dobitnik nagrade žirija na Temecula Valley, međunarodnom filmskom festivalu za najbolji strani film.


Komentari (0)

Foto