Pričaj Šeherezado (2009)

EHKY YA SCHEHERAZADE / SCHEHERAZADE, TELL ME A STORY (Originalni naziv)

drama

Voditeljica talk-show odustane od uspješne karijere kako bi usrećila muža

 
Režija: Yousry Nasrallah
Scenarij: Wahid Hamid
Uloge: Mona Zaki, Mahmoud Hemida, Hassan El Raddad, Nahed El Sebai

Filmografija

Kairo, Egipat. Hebba je oštra, neovisna voditeljica talk-showa. Udana je za Karima, siromašnog urednika novina u državnom vlasništvu. Radi profesionalnih ambicija njezina muža, Hebba biva zamoljena da ostavi svoju karijeru.

Egipatska televizijska voditeljica Hebba vodi uspješan politički talk-show na privatnoj televizijskoj mreži. Njezin suprug Karim zamjenik je urednika dnevnih novina u državnom vlasništvu u Kairu. Njegova je ambicija da postane glavni urednik. Stranačke glavešine uvjere ga da bi stalno miješanje njegove supruge u politiku moglo ugroziti njegovo promaknuće. Koristeći svoj dječački šarm i seksepil, on uvjeri Hebbu da se drži podalje od politike i svoj program posveti socijalnim pitanjima za koje vlada ne može biti odgovorna.

Ona pokrene niz tema koja se tiču pitanja žena. Sluša priče žilavih, snažnih žena koje su poput Šeherezade iz „Tisuću i jedne noći“ ispričale svoje priče da bi ostale žive. Hebba naravno zna da su ženska pitanja i politička. Ali nije mogla ni zamisliti u kojoj mjeri. Postupno se nađe u šetnji kroz minsko polje sastavljeno od zlostavljanja, vjere, društvene i političke represije što dovede do raspada njezina braka. Hebba od pripovjedačice postaje pripovijetka.


Komentari (0)

Foto