Balto 3: Na krilima promjene (2004)

BALTO III: WINGS OF CHANGE (Originalni naziv)

glazba animirani avantura

Balto, poluvuk i njegovi prijatelji dokazuju da su bolja opcija transorta pošte od aviona

 
Režija: Phil Weinstein
Scenarij: Cliff Ruby, Elana Lesser
Uloge:

Filmografija

Priče o Baltu, križancu psa i vuka, inspirirane su stvarnim likom, haskijem s Aljaske, a do sada su snimljena tri dugometražna crtana filma. Prvi, "Balto", snimljen je 1995. godine, kad je Baltu glas posudio Kevin Bacon. Zbog velike popularnosti, 2002. godine snimljen je i drugi film, "Balto II: Wolf Quest", koji je, kao i ovaj treći, režirao poznati američki animator Phil Weinstein, dobitnik Emmyja za seriju Boo to You Too! Winnie the Pooh.

U filmu "Balto: na krilima promjene" Balto i njegovi prijatelji suočavaju se s problemima koje donosi moderno doba. Ako pošta uvede avionski transport, oni će ostati bez posla i bez hrane. Zima je na Aljaski teška, poštu treba dostaviti i u najudaljenija naselja, pa i na Bijelu planinu. Desetljećima se putovalo jedino saonicama koje su vukli snažni, požrtvovni i hrabri psi. Kad poštanska služba odluči angažirati avione, psi se prestraše da će postati nepotrebni i predlože da se organizira utrka. Isprva se čini da upregnuti psi nemaju nikakve izglede protiv aviona koji leti visoko nebom, no, neki čudom, oni stižu prvi na cilj. Uskoro se pročuje da se avion srušio u Bijeloj planini i ne zna se što je s pilotom. Balto predloži da krenu u potragu, no nitko ne želi poći za njim, pa kreće sam...

Ovaj lijep dugometražni američki film s niz šarmantnih songova, s duhovitim likovima i dijalozima, s mnogo topline i ljupkosti govori o dobroti i hrabrosti.

Glasovi: Maurice LaMarche (Balto), Sean Astin (Kodi), Keith Carradine (Duke), Jodi Benson (Jenna), Bill Fagerbakke (Ralph), Charles Fleischer (Boris), Jean Smart (Stella), Kathy Najimy (Dipsy), Kevin Schoon (Muc i Luc)


Komentari (0)

Foto