Gumus (2005)

Gümüş (Originalni naziv)

telenovela

Ljubav je bačena u ruke sudbine

 
Režija: Kemal Uzun
Scenarij: Eylem Canpolat, Sema Ergenekon
Uloge: Kivanç Tatlitug , Songül Öden, Güngör Bayrak, Ekrem Bora, Funda Ilhan

Filmografija

Serija koja je postigla velik uspjeh u svijetu i nezapamćen u arapskim zemljama postala je pravim fenomenom koji je zavladao gdje god se dosad prikazivala. Samo u Saudijskoj Arabiji serija Gumus privukla je svakodnevno između 3 i 4 milijuna gledatelja, a finalni nastavak gledalo je rekordnih 85 milijuna gledatelja. Popularnosti serije između ostalog pridonose jaka glumačka imena među kojima je ipak najpoznatiji šarmantni Kivanç Tatlitug koji se već ranije proslavio svojom manekenskom karijerom osvojivši titulu 'Model World' i ulogom u 'Strastima Orijenta'.

Gumus je priča o nesretnoj ljubavi, neuzvraćenoj ali i nametnutoj, o mladim ljudima kojima je sreća toliko blizu da je ne vide. Život prostodušne, neiskvarene djevojke Gumus (njezino ime znači Srebro) mijenja se kada joj imućna obitelj Sadoglu dogovori brak s muškim nasljednikom Mehmetom koji je, nakon što mu je voljena djevojka poginula u prometnoj nesreći, zapao u tešku krizu. Gumus vjeruje da se njen san ostvaruje. Udaje se za mladića u kojeg je zaljubljena od djetinjstva i odlazi u Istanbul nastaviti život u bogatstvu.
Ipak, stvari nisu jednostavne. Mehmet je nesretan jer je prisiljen živjeti sa ženom koju nije sam odabrao i, bez obzira što je Gumus lijepa, nježna i pažljiva, njegovo srce ostaje zatvoreno.Vrlo brzo Gumus uviđa da njen novi život uopće neće biti bajka o kakvoj je maštala. Osim rezerviranog i odbojnog supruga, nesposobnog da je prihvati kao pravu ženu, svakodnevicu će joj zagorčavati svekrva i Mehmetova sestra.
Bez drugog izlaza ona će prihvatiti ulogu koja joj je dana, ali će se okrenuti vlastitom usavršavanju i obrazovanju u nadi da će tako lakše jednog dana odlediti Mehmetovo srce.

Komentari (4)

Foto