Visoke pete (1991)

Tacones Lejanos / High Heels (Originalni naziv)

komedija melodrama romantika

Priča o zategnutom i udaljenom odnosu velike pjevačke dive i njezine kćeri

 
Režija: Pedro Almodóvar
Scenarij: Pedro Almodóvar
Uloge: Victoria Abril, Marisa Paredes, Miguel Bosé, Anna Lizaran, Mayrata O'Wisied

Filmografija

Ne možemo reći da je ovo jedan od boljih Almodovarovih filmova, ali svakako je riječ o filmu koji govori o krhkom odnosu i udaljenosti majke i kćeri zbog majčine potpune posvećenosti karijeri. No, stjecajem okolnosti njihov odnos doseže ganutljivu toplinu i bliskost.

Velika pjevačka diva i glumica Becky del Paramo (M. Paredes) vraća se nakon dugih godina karijere u Meksiku u Madrid. Dočekuje je kći Rebecca (V. Abril) koja radi kao voditeljica dnevnika na televiziji. Majka ponovno ulazi u kćerin svijet. Rebecca je u braku s Manuelom (F. Atikin), jednim od brojnih majčinih ljubavnika. Manuel je ubijen, a Rebecca javno priznaje ubojstvo u televizijsku kameru. Istragu vodi istražitelj Dominguez (M. Bose) koji noću radi u nekom baru kao pjevač transvestit i kao ljubitelj Beckynih pjesama na repertoaru ima samo njezine skladbe.
Kao i svi Almodovarovi filmovi, i ovaj obiluje bojama, glazbom, neobičnim likovima. Posebno se ističu predivne pjesme u izvođenju Luz Casal, koje u ovom filmu pripadaju repertoaru dive Becky del Paramo. 1992. film je dobio nagradu Francuske filmske akademije za najbolji film. Iste te godine dobio je i Zlatni globus za najbolji strani

film.

Komentari (0)

Foto