Majstor prevare (2010)

The Con Artist (Originalni naziv)

komedija

Bivši kriminalac, na nagovor starog šefa, ponovo ulazi u svijet zločina

 
Režija: Risa Bramon Garcia
Scenarij: Collin Friesen, Michael Melski
Uloge: Rossif Sutherland, Rebecca Romijn, Donald Sutherland, Sarah Roemer, ...

Filmografija

Vince (Rossif Sutherland) bivši je robijaš koji je pomilovan nakon pet godina u zatvoru u koji je dospio zbog loše izvedene pljačke. Želi pošteno živjeti, ali bivši šef i kamatar, opasno ćudljivi Kranski (Donald Sutherland) nedvosmisleno ga podsjeti da mora otplatiti veliki dug i da neće biti slobodan dok to ne učini.

Kad Vincea (Rossif Sutherland) pomiluju nakon pet godina u zatvoru u koji je dospio zbog loše izvedene pljačke, njegov opasni, kontrolirajući bivši šef Kranski (Donald Sutherland) natjera ga da se vrati životu kriminalca. Radeći za Kranskija kao kradljivac automobila, Vince nalazi utjehu u skulpturama koje u Kranskijevoj radionici za rastavljanje auta vari od metala i starih autodijelova.

Kad Vinceove sirove i evokativne skulpture otkrije proračunata trgovkinja umjetninama Belinda (Rebecca Romijn), on dobiva priliku za novi život umjetnika, ali i za romantične komplikacije s Kristen (Sarah Roemer), Belindinom pomoćnicom u galeriji. Uhvaćen između pritisaka Kranskija i zahtjeva umjetničkoga svijeta, Vince mora pametno manevrirati da bi se izvukao i postao samostalan čovjek i umjetnik.

Svaki je njegov zločin umjetničko djelo.


Komentari (0)

Foto