Bez iluzija (1989)

LA DESENCHANTEE (Originalni naziv)

drama

Ljupka tinejdžerka kroz susrete s različitim muškarcima upoznaje sebe

 
Režija: Benoît Jacquot
Scenarij: Benoît Jacquot
Uloge: Judith Godreche, Marcel Bozonnet, Ivan Desny, Malcolm Conrath, ...

Filmografija

"La désenchantée" ozbiljna je psihološka drama francuskog redatelja Benoîta Jacquota koji je u svojoj karijeri snimio više od trideset filmova, a najpoznatiji je upravo po ovom filmu, kao i po "La fille seule" slične tematike. Film, čija se radnja zbiva u samo tri dana, prikazuje susrete mlade djevojke s različitim muškarcima kroz koje ona upoznaje sebe, a kako svaki odnos na neki način završi razočaranjem, ona postaje svjesna kako su međuljudski odnosi teški i nerijetko bolni.

Beth (J. Godreche) je ljupka sedamnaestogodišnjakinja koja živi u Parizu s bolesnom majkom i mlađim bratom. Uz školske obaveze uglavnom provodi dane maštajući o ljubavi i mladićima, no vrlo je razočarana kada joj mladić predloži da spava s nekim drugim muškarcima. Na nju baci oko i majčin ljubavnik. U diskoteci upozna vršnjaka koji je pozove u svoj stan. On je imućan i ona priželjkuje da joj novčano pomogne, ali izgleda da on samo želi s njom spavati. Razočarana, bježi od njega...

U glavnoj ulozi je izvrsna tada vrlo mlada Judith Godreche, redateljeva omiljena glumica, široj publici poznata iz hitova "Čovjek sa željeznom maskom" i "L'Auberge Espagnole".


Komentari (1)

Foto