Sedam biljarskih stolova (2007)

Siete Mesas De Billar Frances (Originalni naziv)

drama

Samohrana majka preuzima dvoranu za biljar koju je nekad vodio njen pokojni otac

 
Režija: Gracia Querejeta
Scenarij: David Planell, Gracia Querejeta
Uloge: Maribel Verdú, Blanca Portillo, Jesús Castejón, Víctor Valdivia, ...

Filmografija

Ova humorom protkana drama redateljice Querejete bila je nominirana za deset nagrada Goya. Osvojila je dvije, onu za najbolju glumicu (Maribel Verdú) i najbolju sporednu glumicu (Amparo Baró). Drama promatra na koji način smrt voljene osobe potrese likove. Godine 2008. ovaj je film odabran za španjolskog predstavnika u procesu odabira za Oscar u kategoriji „Najbolji strani film“.

Angela (Maribel Verdú) i njezin sin Guille (Victor Valdivia) odlaze u veliki grad posjetiti Lea, njezina oca i dječakova djeda, kada se ovaj iznenada razboli. No kada stignu, otkrivaju da je upravo umro. Charo (Blanca Portillo), ljubavnica preminulog, objasni im strašnu situaciju uzrokovanu poslovanjem očeva posla: dvorane sa sedam stolova za biljar. Charo je uvjerena da se dugovi mogu jedino otplatiti ako se dvorana proda. Ali Angela u međuvremenu dozna da je njezin suprug nestao pod misterioznim okolnostima.

S obzirom na ovu bolnu stvarnost, Angela odluči sabrati se i iznova sagraditi svoj život. Prvo odluči da će svoju ušteđevinu upotrijebiti kako bi ponovno na noge digla dvoranu i sedam stolova.


Komentari (0)

Foto