Četvrti kat (1999)

The 4th Floor (Originalni naziv)

triler horror

Doselivši u stan pokojne tete znatiželjnu djevojku počne terorizirati tajanstveni susjed

 
Režija: Josh Klausner
Scenarij: Josh Klausner
Uloge: Juliette Lewis, William Hurt, Shelley Duvall, Austin Pendleton, Tobin Bell

Filmografija

Uzbudljiv i napeti triler s elementima horrora u kojemu mlada djevojka (Juliette Lewis) koja je naslijedila stan pokojne tete postane metom terora tajanstvenog susjeda.

Jane Emelin (Juliette Lewis) mlada je dizajnerica interijera koja je naslijedila apartman u New Yorku. No čini se da nisu svi stanari zgrade sretni što se je ona uselila u novi stan. Kukci i glodavci počinju se pojavljivati niotkud, pa Jane zaključi da je netko pokušava otjerati iz zgrade. Iako je susjedi upozoravaju da se ne druži sa osobom koja živi u stanu iznad njenog, Jane ima problem sa stanarom koji živi ispod nje.

Scenarist i pisac Josh Klauser, koji nam je donio komediju “Savršeni spoj” s Steveom Carrellom i Tinom Fey, napisao je i snimio hororac koji se nije sjajno proveo među filmskom kritikom, mada se radi o iznimnom filmu misterije. Film gradi atmosferu straha i užasa kroz sjajne glumačke role poznatih holivudskih imena Juliette Lewis, Williama Hurt te Shelley Duvall, koje se sjećamo iz kultnog hororca Stanleyja Kubricka s Jackom Nicholsonom - “The Shining”, te je po svemu što pruža neizostavni dio kolekcije svakog ljubitelja žanra.


Komentari (0)

Foto