Mjesečarenje (2008)

Sleepwalking (Originalni naziv)

drama

Mladi muškarac odluči preuzeti skrbništvo o svojoj nećakinji

 
Režija: Bill Maher
Scenarij: Zac Stanford
Uloge: Nick Stahl, AnnaSophia Robb, Charlize Theron, Deborra-Lee Furness

Filmografija

Nick Stahl, AnnaSophia Robb i dobitnica Oscara Charlize Theron, koja je i producentica filma, glume u Mjesečarenju, dirljivoj drami o dubokoj obiteljskoj povezanosti koja se razvija između 30-godišnjega čovjeka i njegove male nećakinje kada djevojčičina majka iznenada napusti grad.

Nakon što je istjerana iz svoga doma kad joj je dečko uhićen, Joleen Reedy (Charlize Theron) treba dom za sebe i svoju 11-godišnju kćer Taru (AnnaSophia Robb). Za pomoć zamoli svoga mlađeg brata Jamesa (Nick Stahl), jednostavnoga čovjeka prepunoga povjerenja koji ih bez oklijevanja primi u svoj skromni unajmljeni stan. No, čim se usele, Joleen otputuje s drugim muškarcem. Potpuno nespreman da bude jedini skrbnik djevojčice u pubertetu, James daje sve od sebe kako bi usrećio svoju uznemirenu nećakinju. Ali stvari ubrzo izmaknu kontroli. On izgubi posao i Tara odlazi udomiteljima.

Tad James donosi sudbinsku odluku nakon koje će mu život napraviti puni krug i natjerati ga da se suoči sa svojim demonima. On pobjegne s Tarom i uzmu nove identitete kao otac i kći. Ono što je počelo kao trik kojim će izbjeći vlasti poprima dublje značenje kad se James počne truditi biti tata kojega Tara nikad nije imala i prvi put nađe pravi smisao u životu. Ali kad ih put odvede na farmu u Uti gdje je James odrastao, ponovno se otvaraju stare rane između Jamesa i njegova oca (Dennis Hopper) čije se emocionalno grubo i katkad nasilno ponašanje nije promijenilo od Jamesova djetinjstva.


Komentari (0)

Foto