Drugo poglavlje (1979)

Chapter Two (Originalni naziv)

komedija drama romantika

Udovaca se upušta u vezu sa svježe razvedenom glumicom

 
Režija: Robert Moore
Scenarij: Neil Simon
Uloge: James Caan, Marsha Mason, Joseph Bologna, Valerie Harper, Alan Fudge

Filmografija

Okosnica ove tople komične drame temeljene na uspješnoj autobiografskoj drami izvođene na Broadwayu Neila Simona jest radost života nakon tridesete i ljubav nakon tuge. James Caan glumi pisca Georgea Schneidera, novopečenog udovca koji se pokušava prilagoditi novom braku s nedavno rastavljenom Jennie MacLaine (Marsha Mason). U filmu još glume Valerie Harper i Joseph Bologna.

Kao rezultat niza sretnih telefonskih poziva, novopečeni udovac George Schneider (James Caan), nježni i sramežljivo duhoviti Njujorčanin, upoznaje Jennie MacLaine (Marsha Mason), mladu glumicu koja se oporavlja od propalog braka. Kada Jennie shvati da se po drugi put zaljubljuje, a i George uvidi da je jednako očaran njome, vjenčaju se nakon samo deset dana poznanstva.

Ono što počne kao uzburkani medeni mjesec na Bermudama, uskoro postaje plimni val nevolja kada George doživi veliki napad grižnje savjesti i na koncu straha. Po povratku u New York, Jennie shvati da se mora boriti protiv duhova prošlosti kako bi mogla živjeti i voljeti u sadašnjosti.


Komentari (0)

Foto