Ubojica devedesetih (1998)

BONE DADDY (Originalni naziv)

triler horror

Patolog, koji svojim književnim prvijencem potakne maštu dijaboličnoga serijskoga ubojice

 
Režija: Mario Azzopardi
Scenarij: Thomas E. Szollosi
Uloge: Rutger Hauer, Barbara Williams, R. H. Thomson, Joseph Kell, Robin Gammell...

Filmografija

Doktor William H. Palmer (R. Hauer) je uspješni forenzički patolog koji mijenja stresno zanimanje prividno mirnijim pisca kriminalističkih romana. Već njegov prvijenac ulazi na popis najprodavanijih knjiga i stječe veliku popularnost. Novopečenoga autora bi to veselilo kada ubrzo ne bi postalo očito da se među njegovim čitateljima skriva i opasni psihopat. Odmah po izlasku fatalne uspješnice nestaje Palmerov izdavač...

Doktor William H. Palmer (R. Hauer) je uspješni forenzički patolog koji mijenja stresno zanimanje prividno mirnijim pisca kriminalističkih romana. Već njegov prvijenac ulazi na popis najprodavanijih knjiga i stječe veliku popularnost. Novopečenoga autora bi to veselilo kada ubrzo ne bi postalo očito da se među njegovim čitateljima skriva i opasni psihopat.

Odmah po izlasku fatalne uspješnice nestaje Palmerov izdavač i pisac se sa svojim bivšim kolegama iz policije baca u grčevitu potragu. Njegov užas raste kada primi paket s istrgnutim stranicama knjige i pronalazi nakladnikove krvave kosti. Sumnja pada na piščeva sina koji također nestaje bez traga...

Film o patologu koji svojim književnim prvijencem potakne maštu dijaboličnoga serijskoga ubojice snimljen je u nezavisnoj američkoj produkciji. Scenarist je iskusni profesionalac Thomas E. Szollosi, poznat među inim i po scenarijima niza epizoda popularnih TV serija poput The Outlaws, Amazing Stories (produkcija Stevena Spielberga), Zvjezdanih staza, Pacific Blue i Outer Limits, dok je režiju potpisao ne manje iskusni, a uz to i svestrani, glumac, scenarist, producent i redatelj, Maltežanin Mario Azzopardi (Stargate, Matrix, M.A.N.T.I.S., Highlander, The Outer Limits, Total Recall 207.).

Riječ je o filmu koji će pred mali ekran privući svakoga pravog žanrovskoga ljubitelja. Na svoje će doći i poštovatelji nizozemskoga internacionalca Rutgera Hauera (Blade Runner, Sin City, Krv i meso), glumačkoga veterana čija je filmografija odavno prešla brojku 100, koji se dobro nosi s godinama što mu donose uloge djeda.


Komentari (0)

Foto