Sivi kamion crvene boje (2004)

Sivi kamion crvene boje (Originalni naziv)

komedija film ceste

Rokerica i kamiondžija bez dozvole kreću na neobično putovanje prijeratnom Jugoslavijom

 
Režija: Srđan Koljević
Scenarij: Srđan Koljević
Uloge: Srđan Todorović, Aleksandra Balmazović, Dragan Bjelogrlić, Bogdan Diklić, ...

Filmografija

"Sivi kamion crvene boje" (2004.) zabavna je i vrlo dobro režirana srpska komedija, duhovitih dijaloga i izvrsnog tempa. Uz dobro pogođene tipove probisvijeta i kriminalaca, film uspijeva spontano prenijeti poruku ljubavi i prijateljstva, pa makar vrlo neobičnoga.

Nakon što slučajno zatrudni i razočara se u svojoj beogradskoj okolini, mlada rokerica Suzana (A. Balmazović) odluči otputovati u Dubrovnik, ne bi li tamo možda pronašla sreću. Na autocesti, stopirajući, naleti na Ratka (S. Todorović), nekvalificiranog vozača kamiona, daltonista, koji prevozi teret iz Srbije u Bosnu. Usprkos početnoj odbojnosti i gađenju, Suzana i Ratko polako se počnu zbližavati. Njihov put bit će sve neobičniji i neugodniji; oni će svako malo nailaziti na ne baš prijateljski nastrojene ljude, a polako će postajati svjesni da se sprema rat...

Komediju potpisuje srpski redatelj Srđan Koljević (poznat kao scenarist brojnih novijih filmova poput Nataša, Klopka i Nebeska udica), namijenivši glavne uloge Srđanu Todoroviću (sinu slavnoga Bore Todorovića), Aleksandri Balmazović (slovenskoj glumici, Rezervni deli) i drugim poznatim srpskim glumcima: D. Bjelogrliću, B. Dikliću i B. Milivojeviću.


Komentari (4)

Foto