nedjelja, 28.04.2024 20:00

Bliski istok s Nigelom Slaterom (2018)

Nigel Slater's Middle East (Originalni naziv)

dokumentarni kulinarski show

Otkrijte kulinarske čari Bliskog istoka s Nigelom Slaterom

sez.1 ep.3Nigel završava svoju tutu po Iranu istražujući tajne perzijske kuhinje. U Teheranu otkriva da su, usprkos bumu restorana brze hrane, tradicionalna jela još popularna. Bere nar i šafran.
 
Režija: N/A
Scenarij: N/A
Uloge: Nigel Slater

Filmografija

Nigel Slater kreće na bliskoistočnu avanturu hrane, kuha i jede s ljudima Libanona, Turske i Irana, otkrivajući tajne najstarijih svjetskih kuhinja.

Nigel posjećuje zemlju obavijenu tajnom, koja se često pojavljuje na naslovnicama: Iran. Ovdje kreće u otkrivanje tajni perzijske hrane, jedne od najstarijih i najutjecajnijih kuhinja na svijetu. Nigel započinje ovo izvanredno i rijetko snimano putovanje u užurbanoj prijestolnici Teheranu, gdje je pozvan u domove ljudi koji kuhaju jela koja su se prenosila generacijama. Odavde, Nigel kreće na sjever do obala Kaspijskog mora kako bi se susreo s ribarima koji su nekoć lovili slavni kavijar beluga, te išao u žetvu nara i šafrana, dva sastojka koji utjelovljuju bliskoistočnu kuhinju. U Libanonu, Nigel posjećuje glavni grad Bejrut na kraju Ramazana, te je pozvan da proslavi Ramazanski bajram s lokalnom obitelji, prije nego što ode na zapad, do doline Beqaa, u blizini sirijske granice i južno do Nabatieha, u blizini Izraela.

Komentari (0)

Foto