Podržite svog lokalnog revolveraša! (1971)

SUPPORT YOU LOCAL GUNFIGHTER! (Originalni naziv)

komedija vestern

Šarmantnog prevaranta koji doputuje u rudarski gradić zamijene za opasnog revolveraša

 
Režija: Burt Kennedy
Scenarij: James Edward Grant
Uloge: James Garner, Suzanne Pleshette, Harry Morgan, Jack Elam, Joan Blondell, ...

Filmografija

Dvije godine nakon velikog uspjeha vestern/komedije "Podržite svog lokalnog šerifa" slična ekipa predvođena redateljem Burtom Kennedyjem (Vatrena karavana) i glumcem Jamesom Garnerom (Veliki bijega, Marlowe) realizirala je još jedno duhovito vestern ostvarenje - "Podržite svog lokalnog revolveraša". Umjesto za nastavak, Kennedy i suradnici odlučili su se za varijaciju originalne priče pri čemu su Garner, Jack Elam i Harry Morgan igrali slične likove.

Šarmantni prevarant Latigo Smith (J. Garner) putuje vlakom u Denver, gdje bi trebao oženiti imućnu Goldie (M. Windsor), na čiji račun živi. Umoran od Goldie, Smith odluči potajno sići s vlaka na postaji u gradiću Purgatoryju. U rudarskom gradiću Purgatoryju za prevlast se boje dvojica moćnika: pukovnik Ames (J. Dehmer) i Taylor (H. Morgan). Uvjeren kako je Pukovnik protiv njega angažirao opasnog revolveraša Swiftyja Morgana, Taylor posumnja da je Smith zapravo Morgan i angažira revolveraša da ga smakne. Za to vrijeme Smith pronalazi novu damu koja će ga sponzorirati i traži pomoć kod lokalnog doktora da mu ukloni s prsa tetovažu kojom je ne tako davno bivšoj uzdržavateljici Goldie izjavio ljubav...

Riječ je o vješto režiranom, duhovito odigranom i izuzetno zabavnom ostvarenju u kojem će uživati svi poklonici vesterna i staroga Hollywooda. Garner, Elam i Morgan sjajni su kao i u originalnom filmu a izvrsne su uloge odigrale i veteranke Marie Windsor (Uski prolaz, Ubojice) i Joan Blondell (nezaboravna još davne 1931. kao Cagneyeva partnerica u "Državnom neprijatelju").


Komentari (2)

Foto