Projekt A 2 (1987)

A GAI WAK JUK JAP / PROJECT A 2 (Originalni naziv)

akcija komedija

Policijski časnik dobije zadatak raskrinkavanja korumpiranog policijskog zapovjednika

 
Režija: Jackie Chan
Scenarij: Edward Tang, Jackie Chan
Uloge: Jackie Chan, Maggie Chung, Rosamund Kwan, Carina Lau, David Lam, ...

Filmografija

Iznimno zabavan i raskošan nastavak hita "Projekt A", snimljen u studijima i sa scenografijom Chanovog ranijeg kostimiranog filma "Miracles", s mnogo akcijskih prizora i vrlo maštovitih gegova.

Nakon što je pomogao uništiti piratsku bandu, policijski časnik Dragon Ma (J. Chan) nalazi se pred novim izazovom. Korumpirani zapovjednik Chun (L. Wei) ugrožava integritet policije i surađuje s kriminalcima iz podzemlja, a u javnosti se predstavlja kao pošteni, hrabri i zaslužni policajac te organizira uhićenja sitnih kriminalaca. Ta uhićenja potom novinari pretvaraju u hrabre pothvate i napisima i fotografijama veličaju Chuna i njegovo "šesto čulo" za "uhićenje" kriminalaca. Britanske kolonijalne vlasti odluče nešto poduzeti da se Chunovo leglo policijske korupcije uništi i taj zadatak daju Dragonu Mau. On postaje Chunov zamjenik i uz pomoć družine ljevičarskih revolucionara, koje predvode tri lijepe djevojke - Yesan (M. Chung), gospođica Pak (R. Kwan) i Beattie (C. Lau) - počinje složenu operaciju...

Jackie Chan je film radio nakon što se na snimanju filma "Božji oklop" u Hrvatskoj, u koprodukciji s "Jadran filmom", opasno ozlijedio - pukla mu je lubanja i bio je operiran u Traumatološkoj bolnici u Zagrebu - no posljedice te ozljede (zbog koje dio metala i danas nosi u glavi) uopće se ne osjećaju u filmu, a Chan i dalje glumi u bezbroj opasnih komičnih akcijskih i komičnih prizora. Kao i njegov slavni uzor, Buster Keaton, Jackie Chan priznaje da vjerojatno nema nijedne kosti u tijelu koja kad tad nije bila slomljena, no gledatelj dok gleda film ne misli kako su duhoviti prizori bili opasni već se - smije i zabavlja.


Komentari (0)

Foto