Ubi me dosada (2009)

Bored to death (Originalni naziv)

komedija

Neuspješni pisac, ljubitelj vina i marihuane, uz pisanje počne raditi i kao privatni detektiv

 
Režija: Adam Bernstein, Paul Feig, Alan Taylor, ...
Scenarij: Jonathan Ames
Uloge: Jason Schwartzman, Ted Danson, Zach Galifianakis

Filmografija

Odlična HBO-ova "noir" komedija s Jasonom Schwartzmanom, Zachom Galifianakisom u kojoj najupečatljiviju ulogu ima izvrsni Ted Danson.

Jonathan Ames je pisac s blokadom, uživatelj marihuane i bijelog vina. Nakon što ga napusti djevojka padne u depresiju, iz koje se pokušava izbaviti čitajući noir detektivski roman "Farewell, My Lovely". Roman ga inspirira da se oglasi kao privatni detektiv. Vrlo brzo privuče klijente, iako su slučajevi daleko benigniji od onih koje je rješavao Phillip Marlowe - ukradeni skateboard, muž koji vara ženu, lezbijke koje kradu spermu...

"Uvijek napomenem da nemam licencu, i to stvar čini malo legalnijom," objašnjava Jonathan svom najboljem prijatelju i brooklynskom gubitniku, crtaću stripova koji se zove Ray (Zach Galifianakis). Ray ne podržava uvijek Jonathanova djela, ali nije ga teško nagovoriti da u njima sudjeluje.

S druge strane, Jonathanov "povremeni" šef, George (Ted Danson), izdavač magazina i član visokog društva je uvijek za akciju. Sve dok ta akcija ne sprječava Jonathana da mu dostavlja marihuanu i pravi mu društvo u kriznim situacijama.
 


Komentari (3)

Foto