srijeda, 08.07.2020 07:55

Maks Blamaža (2008)

MAX PINLIG / MAX EMBARASSING (Originalni naziv)

komedija obiteljski

Dječaku impresioniranje djevojčice otežava njegova majka svojim ne cool ponašanjem

 
Režija: Lotte Svendsen
Scenarij: Tommy Bredsted, Mette Agnete Horn
Uloge: Samuel Heller-Seiffert, Mette Agnete Horn, Ophelia Eriksen, Lars Bom

Filmografija

Film “Max Pinlig” bio je veliki hit u Danskoj, a s istim junakom snimljena je i popularna televizijska serija. Osvojio je niz nagrada: u Berlinu Kristalnog medvjeda za režiju, gdje je dobio i posebnu pohvalu; Zlatnu papučicu za režiju u Zlinu; nagradu Robert za režiju i kao najbolji film.

Max (S. Heller-Seiffert) ima mamu (M. A. Horn) koja, misli on, nije cool. Priča beskrajno mnogo, uvijek nešto što ne treba, a najčešće pred njegovim prijateljima. Slučaj će htjeti da ga baš najviše sramoti pred djevojčicom koja mu se sviđa i koju želi impresionirati, Ofelijom (O. Eriksen). Što se on više trudi, radi više grešaka. Tako bar ispada. A kad se Ofelia naljuti, Max će za sve okriviti mamu.

Ova je filmska priča o odrastanju ispričana uz naratora, glasom samog Maxa, koji otvoreno priča o svojim problemima, što mnoge komične situacije čini životnim dramama, a dramatične smiješnima. Maxa Pinliga netko je nazvao Woodyjem Allenom juniorom, i to možda najbolje opisuje lik glavnog junaka i njegove frustracije.


Komentari (0)

Foto