Ostanimo prijatelji (2005)

JE PREFERE QU'ON RESTE AMIS (Originalni naziv)

komedija drama romantika

Stidljivi samac i rastavljeni pedesetogodišnjak kreću u potragu za svojim pravim ljubavima

 
Režija: Olivier Nakache, Eric Toledano
Scenarij: Olivier Nakache, Eric Toledano
Uloge: Jean-Paul Rouve, Gérard Depardieu, Annie Girardot, Isabelle Renauld, ...

Filmografija

"Je préfere qu'on reste amis" simpatična je i dopadljiva komedija dvojice mladih francuskih scenarista i redatelja, čestih suradnika, Oliviera Nakachea i Erica Toladana. Riječ je o veseloj komediji priče o prosječnom Parižaninu kojega mori nemogućnost da pronađe prikladnu partnericu, te o njegovom prijatelju potpuno drugačije prirode, no koji se susreo s istim problemom. Pun simpatičnih susreta dvojice neženja s luckastim ženama, veselih dijaloga i optimistične poruke, film je vrlo zabavno djelo.

Tridesetogodišnji Claude (J-P. Rouve) živi u Parizu, zaposlen kao informatičar u jednoj tvrtci. Kako je izrazito stidljiv i hipohondričan, stalno se susreće s velikim problemom: nikako ne može pronaći novu djevojku. Naime, ne može ni zaboraviti posljednju ljubav, a niti mu radno mjesto omogućuje da upozna neku novu. Već očajan, on dozna za jednog psihologa koji pomaže samcima da prevladaju svoje probleme, uvjeravajući ih u stopostotnu učinkovitost ovih terapija. Claude ga počne posjećivati, i tada upozna Sergea (G. Depardieu), upravo rastavljenoga pedesetogodišnjaka, oca dvije kćeri. Iako vrlo različitih naravi, njih će dvoje zbližiti isti problem kojega žele riješiti...

U glavnim ulogama nastupa dvoje poznatih francuskih glumaca, Jean-Paul Rouve (Moi, César; La Môme) i, još slavniji, Gérard Depardieu. U sporednoj ulozi, onoj Claudeove majke, nastupa poznata glumica Annie Girardot.


Komentari (1)

Foto