Vodeći ljubav (1982)

MAKING LOVE (Originalni naziv)

drama

Mladi doktor doživi bračni brodolom kad shvati da ga privlače muškarci

 
Režija: Arthur Hiller
Scenarij: Barry Sandler, A. Scott Berg
Uloge: Kate Jackson, Harry Hamlin, Michael Ontkean, Wendy Hiller, Arthur Hill, ...

Filmografija

Ispred svog vremena, "Vodeći ljubav" je odlična melodrama koja je u to vrijeme aktualizirala kontroverznu temu istospolne ljubavi. Redatelj Arthur Miller te scenaristi A. Scott Berg i Barry Sandler ne uzdižu niti osuđuju istospolne odnose, već se prvenstvo koncentriraju na likove i njihove moralne i ljubavne dvojbe te osobne drame koju raspad veze uzrokuje.

Uspješni mladi doktor iz Los Angelesa, Zach (Michael Ontkean) i njegova žena Claire (Kate Jackson), cijenjena televizijska producentica, dožive bračni brodolom kada on shvati da ga privlače muškarci. Par je živio bezbrižno, bili su sigurni u svoju bračnu sreću i ljubav sve dok Bart (Harry Hamlin) ne ušeta u Zachov ured i prouzroči potres emocija kod mladog doktora. Zach otkazuje večeru sa ženom kako bi se mogao vidjeti s Bartom, ali osjeća grižnju savjesti što taji i laže svojoj ženi koju voli i poštuje. I dok Zach postaje sve tajnovitiji i odsutniji od kuće, Clair posumnja da je vara s drugom ženom.

Ljubavni trokut čine glumci čija vam imena možda mnogo ne znače, no Michael Ontkean, Harry Hamlin i Kate Jackson odradili su izvrstan posao.

 


Komentari (0)

Foto