Sanjala sam pravu ljubav (1999)

DREAMING OF JOSEPH LEES (Originalni naziv)

drama romantika ljubavni

Povratkom stare ljubavi mlada Engleskinja nađe se pred problemom ljubavnog odabira

 
Režija: Eric Styles
Scenarij: Catherine Linstrum
Uloge: Rupert Graves, Samantha Morton, Nicholas Woodeson, Lee Ross, Felix Billson...

Filmografija

Smještena u ruralni dio Engleske, Somerset, "Sanjala sam pravu ljubav" pomna je rekonstrukcija pedesetih godina prošlog stoljeća. Riječ je o jednostavnoj priči, o problemu ljubavnog odabira, oživljenoj sjajnim glumačkim izvedbama i nezaboravnim snimateljskim radom. Kao pripadnica filmova koji s nostalgijom oživljavaju minula vremena, ova će ljubavna drama sigurno pronaći svoje mjesto kod gledatelja koji vole neobične spojeve romantike i povijesne egzaktnosti, vidljive u preciznoj rekonstrukciji Engleske iz 1958.

Eva (Samantha Morton) je mlada Engleskinja čiji snovi pripadaju Josephu Leesu. Iako je Josepha (Rupert Graves) zadnji put vidjela kao četrnaestogodišnjakinja, Eva i dalje sanjari o zgodnom geologu zaposlenom u romantičnoj Italiji. Gruba stvarnost i rad u tvornici namještaja ipak polako gase sjećanje na prvu ljubav, a poznanstvo s lokalnim farmerom Harryjem (Lee Ross), koji se strastveno zaljubljuje u Evu, odnose i posljednji tračak nade za bolje sutra. Eva počinje živjeti s Harryjem, no njena se siva svakidašnjica prekida na jednom vjenčanju kada se bez ikakve najave pojavi čovjek iz snova - Joseph. Iako je izgubio nogu u nesreći u rudniku, njena je ljubav jača od svega. Dolazi trenutak odluke: hoće li Eva ostati zauvijek udaljena od ljubavi svoga života i u braku s čovjekom kojeg ne voli ili će riskirati i ostaviti sve zbog životne žudnje?

 Zvijezda filma bez ikakve je sumnje velika glumačka nada, Samantha Morton. Iako je tjelesna sličnost s velikim glumicama prošlog stoljeća, poput Sarah Miles i kazališne dive Marie Falconetti od velike pomoći, ogromni talent Samanthe Morton stavlja ovu britansku glumicu izražajnog lica na posebno mjesto. Sjajno je glumio i Rupert Graves, lice poznato iz "Sage o Forsyteima" i mnogih uspješnih filmova ("Ludilo kralja Georgea").


Komentari (0)

Foto