Srcolomac (2010)

Heartbreaker (Originalni naziv)

komedija romantika

Alex Lippi ima samo jedan zadatak, uništiti vezu između Juliette i njenog zaručnika

 
Režija: Pascal Chaumeil
Scenarij: Laurent Zeitoun, Jeremy Doner
Uloge: Romain Duris, Vanessa Paradis, Julie Ferrier, François Damiens, ...

Filmografija

"Heartbreaker", romantična komedija redatelja Pascal Chaumeil film je o šarmantnom muškarcu koji ima neobičan posao - razbijanje nesretnih veza. No, što će se dogoditi kada se hladnokrvni zavodnik zaljubi u svoju novu metu?

Za Alexa Lippija moglo bi se reći da je ženskaroš, ali to zapravo ne bi bila prava istina. Naravno, momak je do danas šarmirao gomile žena, što mladih, što ne tako mladih, što francuskinja, što strankinja. Međutim, Alex to radi samo za vrijeme radnog vremena; naime, njegov posao sastoji se od toga da ga unajmi svatko onaj tko želi rastaviti neki ljubavni par.

Ovoga puta, Alex mora spriječiti bogatu djevojku koja se želi udati za engleskog milijunaša. Djevojka, Juliette, je prelijepa, a njezin budući muž čini se kao savršenim odabirom. Hoće li Alex na vrijeme uspjeti u ovoj naizgled nemogućoj misiji?

2011. godine ova romantična komedija je nominirana za prestižnu francusku filmsku nagradu César u pet kategorija, uključujući one za najbolji film i glavnog glumca. To je debitantski i zasad najuspjeliji film darovitog francuskog redatelja Pascala Chaumiela ("Savršen plan"). Chaumiel je iskusan filmaš čija karijera traje već četvrt stoljeća, pa je tako kao pomoćnik redatelja surađivao i na hitovima "Léon profesionalac", "Peti element" i "Ivana Orleanska" Luca Bessona, a tijekom posljednjeg desetljeća režirao je i brojne epizode popularnih francuskih TV serija.


Komentari (8)

Foto