Pazi da ne bude gužve (1974)

Watch Out, We're Mad / Altrimenti ci arrabbiamo! (Originalni naziv)

akcija komedija

Dvojica prijatelja počnu se nadmetati sa mafijašima koji su se upleli u njihov život

 
Režija: Marcello Fondato
Scenarij: Vicente Coello, Jesus R. Folgar
Uloge: Terence Hill, Bud Spencer, Patty Shepard, Deogratias Huerta, John Sharp, ...

Filmografija

Vesela je to parodija na klišeje o talijanskoj mafiji, uz obilje gegova, komičnih akcijskih prizora poput onih iz animiranih filmova, s izrazito simpatičnim glumcima. Film je režirao Marcello Fondato, poznati talijanski redatelj komedija.

Kid (T. Hill) i Ben (B. Spencer) istodobno uđu u cilj kao pobjednici lokalnog rallyja te zajedno osvoje nagradu inače namijenjenu samo jednoj osobi: crvani automobil buggy ukrašen žutom vrpcom. Kako se nagrada ne može samo tako podijeliti, Kid i Ben se počnu natjecati tko više "zaslužuje" da mu pripadne automobil. Natječu se tko će pojesti više kobasica i popiti više limenki piva, no to uskoro preraste u gotovo pravi sukob. A kada se još u to uplete lokalna banda koja im razbije automobil, počet će prava zavrzlama u koju će se uplesti i prava mafija...

"Pazi da ne bude gužve" zabavna je komedija, jedna od mnogih poznatoga američko-talijanskoga komičnoga dvojca Terencea Hilla i Buda Spencera. Radi se o luckastoj pričici o prijateljima koji se počinju nadmetati s opasnim mafijašima koji su se upleli u njihov život.


Komentari (5)

Foto