Concorde... Airport '79 (1979)

THE CONCORDE... AIRPORT '79 (Originalni naziv)

triler drama film katastrofe

Posljedni izdanak serijala Aerodrom adaptiran prema istoimenom romanu Arthura Haileyja

 
Režija: David Lowell Rich
Scenarij: Eric Roth, Arthur Hailey, Jennings Lang
Uloge: Alain Delon, Susan Blakely, Robert Wagner, Sylvia Kristel, George Kennedy...

Filmografija

"The Concorde... Airport '79" četvrti je i posljednji izdanak serijala Aerodrom koji je začet 1970. adaptacijom istoimena romana Arthura Haileyja. Serijal je reprezentativan za jedan od glavnih žanrova sedamdesetih - filmove katastrofe, a ovaj njegov posljednji dio donosi lepezu interesantnih likova u izvedbama vodećih glumaca tog vremena, od legendi poput Alaina Delona (Rocco i njegova braća, Gepard, Samuraj), Georgea Kennedyja (Hladnoruki zatvorenik), Bibi Andersson (Sedmi pečat) i Sylvije Kristel (Emmanuelle) do vrsnih karakternih gumaca poput S. Blakely, R. Wagnera i A. Marcovicci.

Američka kompanija Federation World Airlines pribavila je Concorde Jet, koji će poletjeti na svom prvom komercijalnom letu od Washingtona preko Parisa do Moskve, kao primjer dobre volje i lijepe geste prije početka Olimpijskih igara 1980. Među putnicima je Maggie Whelan (Susan Blakely), televizijska reporterka, koja nakon ukrcaja prima dokumente koji dokazuju da je njezin dečko, dr. Kevin Harrison, predsjednik Uprave Harrison Industries (Robert Wagner), upleten u nelegalnu prodaju oružja neprijateljskim režimima. Kevin obeća Maggie da će sve javno priznati, no zapravo planira uništiti dokaze, što znači srušiti avion kojim Maggie putuje.
U ovom dijelu se kao pilot pojavljuje legendarni francuski glumac i šarmer Alain Delon, američka legenda Robert Wagner, kao njegova djevojka Susan Blakely, a tu je i George Kennedy. Uzbuđenja, ali moramo priznati i apsurdnih i pomalo smiješnih situacija, ima napretek pa ne sumnjamo da će nam pružiti prilično zanimljivih i zabavnih dva sata.


Komentari (0)

Foto