Posao (2009)

The Job (Originalni naziv)

komedija triler drama

Nezaposleni mladić uvučen je u prljavu i smrtonosnu igru

 
Režija: Shem Bitterman
Scenarij: Shem Bitterman
Uloge: Patrick John Flueger, Ron Perlman, Taryn Manning, Joe Pantoliano, Mark Harelik

Filmografija

Shem Bitterman adaptirao je svoju 1998. godine nagrađenu dramu o nesretnom čovjeku imenom Bubba (Patrick Flueger) koji očajnički želi naći posao i oženit se voljenom djevojkom (Taryn Manning). Lutalica (Ron Perlman) ga poveže sa slatkorječivim agentom za zapošljavanje (Pantoliano). Nakon što pristane na posao, Bubba doznaje da se uvalio do grla u probleme.

Bubba (Flueger) živi u umirućem industrijskom gradu gdje su mogućnosti presušile kao što se sasušila trava u preriji. Ono što ga još drži jest obećanje djevojke Joy (Manning). Ona je Bubbov razlog za postojanje. Bubba upoznaje Jima (Perlman), lutalicu koji nigdje ne ostaje dulje od 72 sata i čini se da se njegova sreća počela mijenjati. U zamjenu za Bubbinu ponudu da kod njega parkira svoju krntiju, Jim ga uputi na lokalni ured za zapošljavanje zbog informacije koju je dobio od tipa kojem je pomogao popraviti gume.
Ondje mu zaposlenik agencije Perriman (Pantoliano) odmah ponudi posao. Ali taj posao nije sasvim ono što se čini. Iako je prilika stvarna, Bubba će morati naučiti posjeduje li ubojiti instinkt da učini ono što se traži.

Komentari (0)

Foto