Aerodrom 77 (1977)

AIRPORT '77 (Originalni naziv)

film katastrofe

Putnici zrakoplova nastoje preživjeti kada se za vrijeme otmice zrakoplov sruši u ocean

 
Režija: Jerry Jameson
Scenarij: Michael Scheff, David Spector
Uloge: Jack Lemmon, Lee Grant, Brenda Vaccaro, Joseph Cotten, Olivia de Havilland...

Filmografija

"Aerodrom 77" smišljen je kao spoj dvaju uspjelih hitova žanra, "Aerodrom" i "Posejdonove pustolovine" - zrakloplov koji završi pod morem - i vjerno slijedi pouzdanu formulu o skupni različitih ljudi na jednom mjestu, koje opasna situacija zbližava i tjera da pokažu svoju pravu narav.

Milijunaš Philip Stevens (J. Stewart) namjerava u svojoj golemoj palači otvoriti izložbu kolekcije slika starih majstora i ostalih umjetnina. Njegov privatni luksuzni zrakoplov kreće na let s gostima za izložbu i nizom vrijednih slika. U zrakoplovu je i pilot Dan Gallagher (J. Lemmon), kao i Stevensova službenica Eve Clayton (B. Vaccaro), koju Gallagher namjerava, nakon niza godina zajedničkog života, napokon oženiti. Gallagher ne zna da je njegov kopilot, zajedno s poslugom, dio bande koja će oteti zrakoplov nakon što plinom uspava posadu i putnike. Za vrijeme otmice zrakoplov udari krilom u toranj naftne postaje u području Bermudskog trokuta i sruši se u ocean...

"Aerodrom 77" treći je od ukupno četiri filma katastrofe o zrakoplovnim nesrećama snimljena od 1970. do 1979. Prvi, "Aerodrom", iz 1970. u režiji Georgea Seatona, prema besteseru Arthura Haileya, bio je veliki hit, kao i drugi, "Airport '75", koji režira Jack Smight. Posljednji, čevrti, režira David Lovell Rich pod naslovom "The Concorde...Airport '79". "

U ulogama živopisnih karaktera pojavljuju se mnogi slavni glumci, poput Christophera Leeja, Olivije De Havilland, Josepha Cottena, Jamesa Stewarta, Jacka Lemmona i drugih.


Komentari (0)

Foto