Ljetni Božić (2001)

OFF SEASON (Originalni naziv)

komedija drama obiteljski

Priča o dječaku siročetu koji se sprijateljuje sa starcem za kojeg vjeruje da je Djed Mraz

 
Režija: Bruce Davison
Scenarij: Glenn Gers
Uloge: Rory Culkin, Sherilyn Fenn, Hume Cronyn, Adam Arkin, Bruce Davison, ...

Filmografija

Ova simpatična komedija snimljena je prema zanimljivoj priči o dječaku siročetu i vječitoj ljudskoj - a ne samo dječjoj - sposobnosti da se vjeruje u čuda i u Dobro. Iako u filmu ima i svađa, i laži, i policije, sve će se na kraju dobro završiti, nakon niza iznenađujućih obrata.

Dva mjeseca nakon što su mu u prometnoj nesreći stradali roditelji, Jackson (R. Culkin) živi sa svojom tetom Patty (S. Fenn), djevojkom koja nije očekivala da će tako iznenada dobiti tako veliku obavezu. Patty radi za šankom hotela u Kaliforniji. U hotel dolazi malo gostiju, a bar u kojemu Patty radi uvijek je pust i prazan. Vlasnik hotela, Mel (T. McBeath), bezuspješno pokušava privući goste. U hotelu boravi i jedna obitelj u kojoj se tata i mama stalno svađaju, a djeca, brat i sestra, zbog toga pate. Da bi ih utješio, Jackson izmisli da je jedan starac, također gost hotela, u stvari Djed Mraz, ali da ne želi da se to zna, jer je na ljetnom odmoru. Ta laž isprva naljuti i Sama (H. Cronyn) i Jaksonovu tetu Patty, ali naposljetku Sam pristane glumiti da bi djeca bila sretna i po Jacksonu im pošalje brdo skupih igračaka. Zamoli Jaksona da više ne priča svima naokolo da je on Djed Mraz, jednostavno zato jer on to stvarno jest. Jakcson mu ne povjeruje, iako se pravi da vjeruje, ali mu zato povjeruje nespretni Mel, koji također ima želju za Djeda Mraza: da mu pomogne da osvoji Monu (K. Konoval), recepcionerku, u koju je potajno zaljubljen...

U glavnoj ulozi je Rory Culkin, mlađi brat Macaulayja Culkina, jedne od najvećih dječjih filmskih zvijezda u svijetu. Rory je mlađi čak devet godina (rođen je 1989.), a osim frapantne fizičke sličnosti, dijeli i bratov izniman dar za glumu. Počeo je glumiti s četiri godine i u petnaestak godina glumio je u petnaest igranih filmova i nekoliko TV serija, a osvojio je dvije ugledne nagrade, Independent Spirit za film "Mean Creek" i Young Artist za "You Can Count on Me". I za ulogu u ovom filmu bio je s razlogom nominiran za Young Artist Award. Komedija "Off Season" također je zapažena na festivalima obiteljskog filma i bila je u nominacijama za Emmy kao najbolji film, za scenarij i za režiju.


Komentari (0)

Foto