Pismo nepoznate žene (2002)

LA LETTRE D'UNE INCONNUE (Originalni naziv)

drama

Nakon primljenog pisma Alberta ne prestaju progoniti misli o tajanstvenoj obožavateljici

 
Režija: Jacques Deray
Scenarij: Jean-Claude Carriere
Uloge: Irene Jacob, Christopher Thompson, Joachim Bissmeier, Karlheinz Hackl, ...

Filmografija

"La Lettre d'une inconnue" solidan je TV film nedavno preminuloga francuskoga redatelja Jacquesa Deraya (La Piscine, 1967.) i njegovog čestog suradnka, scenarista Jean-Claudea Carrièrea. Naime, radi se o adaptaciji romana poznatoga austrijskoga pisca Stefana Zweiga koji je već doživio uspjelu adaptaciju 1948. godine u režiji Maxa Ophülsa, s Joan Fontaine u glavnoj ulozi. "Nepoznata žena" nove filmske verzije slavna je švicarska glumica Irène Jacob (Au Revoir, les Enfants, La Double Vie de Veronique), a njezina fatalna ljubav francuski glumac Christopher Thompson.

Beč, početak prošloga stoljeća. Prilikom promocije svojega najnovijeg romana, proslavljeni pisac i ljubitelj pripadnica suprotnoga spola Albert Rank (C. Thompson), potpisujući kupljenu knjigu, ponudi mladoj dami da ga posjeti u njegovom stanu.

Očekujući gošću, otvori pristiglo, intrigantno pismo: radi se o njemu nepoznatoj obožavateljici (I. Jacob) koja zna jako mnogo o njegovom životu ali, iako se ne otkriva, daje mu na znanje da su se već sreli.

Alberta ne prestaju progoniti misli o tajanstvenoj osobi, no nikakva mu se prilika za njezino upoznavanje ne nameće. Međutim, uskoro će se stvari izmijeniti.

 


Komentari (1)

Foto